Opened 4 years ago

Closed 3 years ago

#12423 closed Bug Report - Crash (Upstream Bug)

Qt5 - MythtvSetup crashes when Attempting to Download Icons

Reported by: jksjdevelop@… Owned by:
Priority: minor Milestone: unknown
Component: Qt5 issues Version: Master Head
Severity: medium Keywords: qt5
Cc: Ticket locked: no

Description

v0.28-pre-2781-g119fb55 icon download works with qt4 but when compiled with qt5 setup crashes.

tv@tv:~$ mythtv-setup 
2015-04-01 19:17:22.483285 I  Setup Interrupt handler
2015-04-01 19:17:22.483301 I  Setup Terminated handler
2015-04-01 19:17:22.483306 I  Setup Segmentation fault handler
2015-04-01 19:17:22.483311 I  Setup Aborted handler
2015-04-01 19:17:22.483315 I  Setup Bus error handler
2015-04-01 19:17:22.483320 I  Setup Floating point exception handler
2015-04-01 19:17:22.483324 I  Setup Illegal instruction handler
2015-04-01 19:17:22.483329 I  Setup Real-time signal 0 handler
2015-04-01 19:17:22.483396 C  mythtv-setup version: master [v0.28-pre-2781-g119fb55] www.mythtv.org
2015-04-01 19:17:22.483402 C  Qt version: compile: 5.2.1, runtime: 5.2.1
2015-04-01 19:17:22.483404 N  Enabled verbose msgs:  general
2015-04-01 19:17:22.483412 N  Setting Log Level to LOG_INFO
2015-04-01 19:17:22.493978 N  Using runtime prefix = /usr/local
2015-04-01 19:17:22.493987 N  Using configuration directory = /home/tv/.mythtv
2015-04-01 19:17:22.494038 I  Added logging to the console
2015-04-01 19:17:22.494047 I  Assumed character encoding: en_GB.UTF-8
2015-04-01 19:17:22.494459 N  Empty LocalHostName.
2015-04-01 19:17:22.494465 I  Using localhost value of tv
2015-04-01 19:17:22.506760 N  Setting QT default locale to en_GB
2015-04-01 19:17:22.506770 I  Current locale en_GB
2015-04-01 19:17:22.506805 N  Reading locale defaults from /usr/local/share/mythtv//locales/en_gb.xml
2015-04-01 19:17:22.509692 I  Starting process manager
2015-04-01 19:17:22.509736 I  Starting process signal handler
2015-04-01 19:17:22.509741 I  Starting IO manager (read)
2015-04-01 19:17:22.509770 I  Starting IO manager (write)
2015-04-01 19:17:22.610729 I  ScreenSaverX11Private: DPMS is active.
2015-04-01 19:17:22.626187 N  Desktop video mode: 1920x1080 60.000 Hz
2015-04-01 19:17:22.633729 N  Desktop video mode: 1920x1080 60.000 Hz
2015-04-01 19:17:22.635886 I  Using 1920x1080 60.000 Hz
2015-04-01 19:17:22.635894 I  SwitchToGUI: Switched to 1920x1080 60.000 Hz
2015-04-01 19:17:22.642415 I  Loading en_gb translation for module mythfrontend
2015-04-01 19:17:22.645646 I  LIRC: Successfully initialized '/dev/lircd' using '/home/tv/.lircrc' config
2015-04-01 19:17:22.645720 I  No joystick configuration found, not enabling joystick control
2015-04-01 19:17:22.660825 E  CECAdapter: Failed to find any CEC devices.
2015-04-01 19:17:22.660947 I  CECAdapter: Closing down CEC.
2015-04-01 19:17:22.660959 I  UDPListener: Enabling
2015-04-01 19:17:22.661968 I  Binding to UDP 127.0.0.1:6948
2015-04-01 19:17:22.661990 I  Binding to UDP 192.168.1.108:6948
2015-04-01 19:17:22.662048 I  Binding to UDP [::1]:6948
2015-04-01 19:17:22.662077 I  Binding to UDP [fe80::468a:5bff:fe86:40b7%eth4]:6948
2015-04-01 19:17:22.662100 I  Binding to UDP 192.168.1.255:6948
2015-04-01 19:17:22.679390 I  Using Frameless Window
2015-04-01 19:17:22.679395 I  Using Full Screen Window
2015-04-01 19:17:22.692084 I  UI Screen Resolution: 1920 x 1080
2015-04-01 19:17:22.758067 I  OpenGL: Sync to VBlank is enabled (good!)
2015-04-01 19:17:23.133643 I  Trying the OpenGL 2.0 render
2015-04-01 19:17:23.241958 I  OpenGL2: GLSL supported
2015-04-01 19:17:23.242003 I  OpenGL: OpenGL vendor  : NVIDIA Corporation
2015-04-01 19:17:23.242005 I  OpenGL: OpenGL renderer: GeForce 210/PCIe/SSE2
2015-04-01 19:17:23.242007 I  OpenGL: OpenGL version : 3.3.0 NVIDIA 331.113
2015-04-01 19:17:23.242014 I  OpenGL: Max texture size: 8192 x 8192
2015-04-01 19:17:23.242016 I  OpenGL: Max texture units: 4
2015-04-01 19:17:23.242018 I  OpenGL: Direct rendering: Yes
2015-04-01 19:17:23.242024 I  OpenGL: PixelBufferObject support available
2015-04-01 19:17:23.242715 I  OpenGL: Initialised MythRenderOpenGL
2015-04-01 19:17:23.691771 I  MythUIWebBrowser: Loading css from - file:///usr/local/share/mythtv/themes/default/htmls/mythbrowser.css
2015-04-01 19:17:23.692642 I  MythUIWebBrowser: enabling plugins
2015-04-01 19:17:23.711964 I  Current MythTV Schema Version (DBSchemaVer): 1339
2015-04-01 19:17:43.387206 I  Fetching icons for multiple channels
2015-04-01 19:17:43.685719 N  Downloading 1 of 46
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 1013478516
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 930557548
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 875392111
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 758082671
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 795042607
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 627848287
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 527788846
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 65536
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 2228301
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 620782592
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 7471213
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 620785152
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 301
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 1619
Trying to construct an instance of an invalid type, type id: 687865856
terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc'
  what():  std::bad_alloc
Handling Aborted
Aborted

Change History (4)

comment:1 Changed 4 years ago by Stuart Auchterlonie

Milestone: unknown0.28

comment:2 Changed 4 years ago by Jonatan Lindblad

This sounds like the bug Paul H found earlier, https://bugreports.qt.io/browse/QTBUG-34498.

Try clearing the mythtv-setup cache directory which should be located at /home/tv/.mythtv/cache/mythtv-setup-tv. The same applies for other MythTV programs e.g. mythfrontend.

comment:3 Changed 4 years ago by jksjdevelop@…

I confirm that clearing the cache in /home/tv/.mythtv/cache/mythtv-setup-tv fixes this.

comment:4 Changed 3 years ago by Karl Egly

Milestone: 0.28unknown
Resolution: Upstream Bug
Status: newclosed
Type: Bug Report - GeneralBug Report - Crash

thanks for getting back after testing

Note: See TracTickets for help on using tickets.