Opened 13 years ago

Closed 13 years ago

#2280 closed defect (fixed)

hue problems when playing back transcoded videos on PVR-350

Reported by: gentlec@… Owned by: Isaac Richards
Priority: minor Milestone: unknown
Component: mythtv Version:
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

HD captures that are transcoded and played back using my PVR-350 (w/ivtv-0.6.2) have hue problems (i.e. blue faces) as of SVN 10992. Only transcoded videos are affected by the color problems. Recordings that are captured from the PVR-350 and then played back using the 350's decoder are fine. Also, MythVideo? files play back fine with mplayer.

Attached is the output of "mythfrontend -v playback" that was generated while playing back one of the transcoded files.

Also reference this thread in the mailing list:

http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/users/220505

Attachments (1)

mythfrontend.log (10.1 KB) - added by anonymous 13 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (4)

Changed 13 years ago by anonymous

Attachment: mythfrontend.log added

comment:1 Changed 13 years ago by mythtv-dev2 (at) dwilga-linux1.amherst.edu

I concur that this is a problem. To give some more information:

For me, it happens with video recorded at 720 x 480 and then transcoded at the same size. Only fbdev is affected. These same videos play back fine on another instance of X, using an Nvidia card.

Furthermore, attempting to use the Xv picture controls to adjust hue fails. The slider goes to -1 and then refuses to move in either direction.

comment:2 Changed 13 years ago by mythtv-dev2 (at) dwilga-linux1.amherst.edu

Correction: change "fbdev" to "ivtvdev" in the previous message.

comment:3 Changed 13 years ago by Isaac Richards

Resolution: fixed
Status: newclosed

(In [11043]) Fix color issues with transcoded/software encoded video on some cards.

Closes #2280, possibly others.

Note: See TracTickets for help on using tickets.