Opened 14 years ago

Closed 14 years ago

#345 closed defect (fixed)

starting live TV failed

Reported by: tino.keitel@… Owned by: danielk
Priority: major Milestone: 0.19
Component: mythtv Version: head
Severity: high Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

I use SVN build 7270.

I started mythfrontend live TV and got this:

2005-09-17 10:04:38.330 WriteStringList?: Bad socket

2005-09-17 10:04:38.330 ReadStringList?: Bad socket

2005-09-17 10:04:38.330 RemoteEncoder::SendReceiveStringList?(): No response.

2005-09-17 10:04:38.338 WriteStringList?: Bad socket

2005-09-17 10:04:38.338 ReadStringList?: Bad socket

2005-09-17 10:04:38.338 RemoteEncoder::SendReceiveStringList?(): No response.

2005-09-17 10:04:38.338 WriteStringList?: Bad socket

2005-09-17 10:04:38.338 ReadStringList?: Bad socket

2005-09-17 10:04:38.338 RemoteEncoder::SendReceiveStringList?(): No response.

2005-09-17 10:04:38.339 StartRecorder?() -- timed out waiting for recorder to start

2005-09-17 10:04:38.339 LiveTV not successfully started

2005-09-17 10:04:58.364 ReadStringList? timeout (quick).

2005-09-17 10:04:58.364 Remote file timeout.

The backend log has no entries in this time frame.

Attachments (4)

backend.log.gz (4.5 KB) - added by perveilerj@… 14 years ago.
frontend.log.gz (90.6 KB) - added by perveilerj@… 14 years ago.
backend.log (15.3 KB) - added by Jon Whitear 14 years ago.
mythfrontend.log.gz (94.9 KB) - added by Jon Whitear 14 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (14)

comment:1 Changed 14 years ago by danielk

Milestone: 0.19
Owner: changed from Isaac Richards to danielk
Status: newassigned
Version: head

Please reproduce with "-v record,channel,siparser" for the backend, and "-v network" for the frontend.

Changed 14 years ago by perveilerj@…

Attachment: backend.log.gz added

Changed 14 years ago by perveilerj@…

Attachment: frontend.log.gz added

comment:2 Changed 14 years ago by perveilerj@…

I didn't log this one, but I also see this... sometimes when starting Live TV, sometimes after switching capture cards (with 'y') a couple of times. I've attached logs for the case where live TV started ok, then I switched cards a couple of times, and ultimately it timed out. Logs are with the verbosity options you requested from original poster.

comment:3 Changed 14 years ago by anonymous

I think this is the same as ticket 349

comment:4 Changed 14 years ago by Jon Whitear

Priority: minormajor

I'm getting the same thing with SVN 7270. If I go into live TV once, it works, but any subsequent tries fail. I have separate front- and back- end machines - even restarting the frontend machine doesn't fix it, so I guess the backend's falling over in some way. I have a couple of recording running at the moment, so I'll get the appropriate logs later. A cold start on the frontend (with a 'locked' backend) gives this:-

2005-09-19 22:02:16.898 Using runtime prefix = /usr/local
2005-09-19 22:02:17.137 New DB connection, total: 1
2005-09-19 22:02:20.170 Total desktop dim: 720x576, with 1 screen[s].
2005-09-19 22:02:20.202 Using screen 0, 720x576 at 0,0
2005-09-19 22:02:20.212 mythfrontend version: 0.19.20050712-1 www.mythtv.org
2005-09-19 22:02:20.213 Enabled verbose msgs : important general network
2005-09-19 22:02:21.729 Total desktop dim: 720x576, with 1 screen[s].
2005-09-19 22:02:21.732 Using screen 0, 720x576 at 0,0
2005-09-19 22:02:21.736 Switching to square mode (Titivillus)
2005-09-19 22:02:22.486 New DB connection, total: 2
2005-09-19 22:02:22.659 Registering Internal as a media playback plugin.
2005-09-19 22:02:22.857 Unable to initialize plugin 'mythgallery'.
Failed to run 'cdrecord --scanbus'
Failed to run 'cdrecord --scanbus'
2005-09-19 22:02:23.583 Registering MythMusic Media Handler as a media handler
2005-09-19 22:04:33.999 Connecting to backend server: 192.168.1.100:6543 (try 1 of 5)
2005-09-19 22:04:37.000 write -> 13 19      ANN Playback epia 0
2005-09-19 22:04:57.001 ReadStringList timeout (quick).
2005-09-19 22:04:57.028 WriteStringList: Bad socket
2005-09-19 22:04:57.029 ReadStringList: Bad socket
2005-09-19 22:04:57.029 Connection to backend server lost
2005-09-19 22:04:57.034 WriteStringList: Bad socket
2005-09-19 22:04:57.034 ReadStringList: Bad socket
2005-09-19 22:04:57.034 Reconnection to backend server failed
2005-09-19 22:05:00.028 write -> 13 19      ANN Playback epia 1

comment:5 Changed 14 years ago by Jon Whitear

OK, recordings have finished. I have attached backend and frontend logs, from a fresh restart of both ends. I go into live tv once, and it works, and then twice more - both fail. I hope these additional logs prove useful. Let me know if there's anything else I can do.

Changed 14 years ago by Jon Whitear

Attachment: backend.log added

Changed 14 years ago by Jon Whitear

Attachment: mythfrontend.log.gz added

comment:6 Changed 14 years ago by anaerin@…

Severity: mediumhigh

Another occurrance here.

Also, on the third try on my system the backend stops listening to network traffic completely, reporting "waiting for a thread.." constantly (Approx every 10ms)

Marking as "High", as it kills all network communication from the Backend for me.

(SVN Rev 7266)

comment:7 Changed 14 years ago by danielk

You might want to try the patch attached to #339.

comment:8 Changed 14 years ago by anaerin@…

I should hope the patch attached to #339 doesn't make a difference. I'm using a pair of PVR250's, so that code should not make a difference at all.

I did notice something flash up on the OSD when I launched LiveTV, but as I have the guide set to display straight away, I couldn't catch what it was.

I shall try again tomorrow (When the GF is out and the WAF can't drop)

comment:9 Changed 14 years ago by potuncle@…

Patch allowed me to be able to launch LiveTV exit to the menu and watch LiveTV again. Problem does exist that when I change channels, I have to watch all the video I saw before changing the channel until I get to the "live" video on the new channel. I will post more details later.

comment:10 Changed 14 years ago by Isaac Richards

Resolution: fixed
Status: assignedclosed

Far as I can tell, same bug as #349, and fixed in [7281]

Note: See TracTickets for help on using tickets.