Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

#5590 closed defect (invalid)

Mythmusic does not play song if path has & in it

Reported by: flexy@… Owned by: stuartm
Priority: minor Milestone: 0.21.1
Component: mythmusic Version: head
Severity: low Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

Atleast with one directory with flac files, this leads into Error 5, if the pathname (directory) has & character in it. Removing & from the pathname and rescanning the music directory results in the same file playing normally. Other dirs with & in the pathname plays well. I'm puzzled with the reason why some files plays and others don't. In any case, the whole dir full of flacs started to play after removing the & character in the dir name.

htpc:/media/Music# mythfrontend --version Please include all output in bug reports. MythTV Version : Unknown MythTV Branch : branches/release-0-21-fixes Library API : 0.21.20080304-1 Network Protocol : 40

This is from debian-multimedia, in debian sid. Updated today, 30th July.

Change History (3)

comment:1 Changed 11 years ago by stuartm

Owner: changed from Isaac Richards to stuartm
Status: newaccepted
Version: unknownhead

comment:2 Changed 11 years ago by stuartm

Status: acceptedstarted

comment:3 Changed 11 years ago by stuartm

Resolution: invalid
Status: startedclosed

The flac decoder in mythmusic doesn't handle the filename any differently to the other decoders. If one gives Error 5, then they all will. I've dozens of album folders and individual tracks with the ampersand (&) character which all play fine.

I'm going to guess that there was a permissions problem with the affected files which was fixed at the same time you changed the filenames.

If that isn't the case then it's a QT 3 bug which is outside our control.

Note: See TracTickets for help on using tickets.