Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

#7279 closed defect (fixed)

Ripped DVD shows incorrect colours

Reported by: Liam Edgeley <mythtv@…> Owned by: Isaac Richards
Priority: minor Milestone: unknown
Component: Plugin - MythVideo Version: head
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

Since upgrading from 0.21 to Trunk, any DVDs I rip are playing back with incorrect colours - it looks like the U & V channels are getting swapped somewhere along the way.

Attachments (2)

vlcsnap-2009-10-09-19h06m03s229.jpg (51.0 KB) - added by Liam Edgeley <mythtv@…> 11 years ago.
mtd_yuvopts.patch (619 bytes) - added by robertm 11 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (11)

Changed 11 years ago by Liam Edgeley <mythtv@…>

comment:1 Changed 11 years ago by robertm

Component: MythTV - MythtranscodePlugin - MythVideo
Status: newinfoneeded_new

Did your upgrade correspond to a distro upgrade as well? specifically, it's possible that an upgrade to your "transcode" binary is to blame here.

Please provide the output of transcode -v in your reponse.

comment:2 Changed 11 years ago by robertm

Milestone: 0.22unknown
Status: infoneeded_newnew

comment:3 Changed 11 years ago by robertm

Status: newinfoneeded_new

comment:4 Changed 11 years ago by Liam Edgeley <mythtv@…>

I haven't changed my distro (Mythbuntu 9.04) but I did use updatemanager to move to the latest trunk.

Output of Transcode -v :

transcode v1.0.7 (C) 2001-2003 Thomas Oestreich, 2003-2004 T. Bitterberg, 2004-2008 Transcode Team

comment:5 Changed 11 years ago by robertm

Status: infoneeded_newnew

Can you share a sample showing the issue? Assume the playback issue persists in other players?

comment:6 Changed 11 years ago by anonymous

I have the same problem on Gentoo Linux. vlc and mplayer the video colors are not correct

comment:7 Changed 11 years ago by Liam Edgeley <mythtv@…>

I've just uploaded a sample video showing the error to http://edgeley.co.uk/For_The_Birds.avi.

When setting up Rip/Transcode?, the title plays with correct colours, but once it has been ripped the resulting AVI has broken colours. Playing back from within MythTV or on another (Windows) PC running VLC makes no difference.

Changed 11 years ago by robertm

Attachment: mtd_yuvopts.patch added

comment:8 Changed 11 years ago by robertm

Status: newinfoneeded_new

Can you please try the attached patch and report back? Thanks.

comment:9 Changed 11 years ago by robertm

Resolution: fixed
Status: infoneeded_newclosed

(In [22358]) Fixes #7279. Fixes #7203. Update mtd to support command line commands for transcode versions 1.0 and 1.1. Fix colorspace issues. I was able to create correctly colored transcodes with both versions. If anything is still amiss, please open a new ticket with log output from mtd.

Note: See TracTickets for help on using tickets.