Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

#7401 closed defect (wontfix)

No Program Guide in LiveTV

Reported by: pete-mythtv@… Owned by: Janne Grunau
Priority: minor Milestone: unknown
Component: MythTV - Video Playback Version: 0.22rc1
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

This behavior started immediately after updating from 0.22.0+fixes22517 to fixes22547, and still occurs in fixes22550. Running Mythbuntu 9.04 x86_64, plus daily 0.22-trunk builds.

Program Guide during LiveTV has disappeared. I only get a completely gray screen (with live playback continuing in the upper right corner as expected). Program Guide from the Schedule Recordings menu appears fine, however.

# mythfrontend.real --version Please include all output in bug reports. MythTV Version : 22550 MythTV Branch : branches/release-0-22-fixes Network Protocol : 50 Library API : 0.22.20091008-1 QT Version : 4.5.0 Options compiled in:

linux profile using_oss using_alsa using_pulse using_jack using_backend using_dvb using_firewire using_frontend using_glx_proc_addr_arb using_hdhomerun using_hdpvr using_iptv using_ivtv using_joystick_menu using_libfftw3 using_lirc using_mheg using_opengl_video using_opengl_vsync using_qtwebkit using_v4l using_x11 using_xrandr using_xv using_xvmc using_xvmc_vld using_xvmcw using_bindings_perl using_bindings_python using_opengl using_vdpau using_ffmpeg_threads using_libavc_5_3 using_live using_mheg

Attachments (1)

myth-out (38.0 KB) - added by anonymous 11 years ago.
Output of 'mythfrontend -v playback'

Download all attachments as: .zip

Change History (6)

comment:1 Changed 11 years ago by pete-mythtv@…

Update: Possibly resolved by switching off the "Show the program guide when starting Live TV" option, watching a few channels, then switching the option back on. Seems ok now. Possibly something in the upgrade process had set this parameter to a bad value in the database?

comment:2 Changed 11 years ago by anonymous

I am also having this problem with OpenSUSE 11.2 x86_64. I recently installed the 0.22 release from the Packman repositories, upgrading a 0.21 installation. Same behavior, program guide works when selecting it from the menu but with LiveTV fails. Unlike pete-mythtv, I was unable to fix the behavior by changing the "Show ... when starting live TV" setting.

$> mythfrontend --version Please include all output in bug reports. MythTV Version : 0.22 MythTV Branch : tags/release-0-22 Network Protocol : 50 Library API : 0.22.20091023-1 QT Version : 4.5.3 Options compiled in:

linux release using_oss using_alsa using_pulse using_jack using_backend using_dvb using_firewire using_frontend using_hdhomerun using_hdpvr using_iptv using_ivtv using_joystick_menu using_libfftw3 using_lirc using_mheg using_opengl_video using_opengl_vsync using_qtwebkit using_v4l using_x11 using_xrandr using_xv using_xvmc using_xvmc_vld using_xvmcw using_bindings_python using_opengl using_vdpau using_ffmpeg_threads using_libavc_5_3 using_live using_mheg

comment:3 Changed 11 years ago by markk

Can you please attach the full output (i.e. from startup) of:-

mythfrontend -v playback

and confirm what gpu and driver version you are using.

thks, Mark

Changed 11 years ago by anonymous

Attachment: myth-out added

Output of 'mythfrontend -v playback'

comment:4 Changed 11 years ago by anonymous

The output I provided is for a run where I selected "watch TV", activated the guide, and then to the menu and exited mythfrontend. I am using a GeForce? 9600 GT, I don't remember the brand off the top of my head but if you need it I can find it. I am using the NVIDIA binary drivers, version 190.42.

Thanks!

comment:5 Changed 11 years ago by markk

Resolution: wontfix
Status: newclosed

Thanks for the logs. This is a known issue with release-0-22-fixes that was resolved with trunk in r22530. The interaction between the OpenGL theme painter and OpenGL video renderer when displaying the guide grid or program finder can be erratic. The fix in trunk was to use the existing UI window to render the OpenGL video but I'm not convinced it has had enough testing to risk backporting.

In the meantime, I suggest you either switch to another video output method, change to the Qt painter (which may exhibit the same problems) or upgrade to trunk.

rgds, Mark

Note: See TracTickets for help on using tickets.