Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

#7574 closed defect (fixed)

Channel change Live-TV crashes backend

Reported by: FreddyX Owned by: Isaac Richards
Priority: minor Milestone: unknown
Component: MythTV - General Version: head
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

I'm using mythtv svn 22834. When I start Live-TV, it start playing fine (1001 - channel 1). If I change the channel to (1002 - channel 2) the backend crashed. Even if I change to another channel, it always crash.

I've attached a log with -v record,channel,siparser options.

dmesg shows: mythbackend[12283]: segfault at 190 ip 00007f9447f30e3a sp 00007f9431ff9e20 error 4 in libmyth-0.22.so.0.22.0[7f9447d31000+444000]

Attachments (4)

mythbackend.log (39.2 KB) - added by FreddyX 11 years ago.
gdb-mythbackend (55.0 KB) - added by FreddyX 11 years ago.
nrw.myth.log (15.0 KB) - added by nrw <mythtv@…> 11 years ago.
nrw.gdb.txt (27.8 KB) - added by nrw <mythtv@…> 11 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (13)

Changed 11 years ago by FreddyX

Attachment: mythbackend.log added

comment:1 Changed 11 years ago by sphery

Status: newinfoneeded_new
Version: head0.22

Can you please get and attach a backtrace with debug symbols, as described in the TicketHowTo and at http://www.mythtv.org/wiki/Debugging ?

comment:2 Changed 11 years ago by sphery

Version: 0.22head

Changed 11 years ago by FreddyX

Attachment: gdb-mythbackend added

comment:3 Changed 11 years ago by FreddyX

I've attached a debug file. I hope i've did it the right way.

comment:4 Changed 11 years ago by mlilja

I have the same problem. I have found a workaround. I only have segfault when switching to channels on the same mux. If I switch to another mux and back again there is no issue.

comment:5 Changed 11 years ago by FreddyX

Yeah, when switching to another mux, channel changing works. On the same mux, backend crash. Very strange. My wife saw it first on last friday-evening. My system build it every morning from svn. But it could be earlier because we don't watch live-tv every day.

comment:6 Changed 11 years ago by FreddyX

The same happend with recordings. The first recording starts fine but the second on the same mux starts but there is no file. If second recording start on another mux it is also fine. Please let me now if you want more information.

Changed 11 years ago by nrw <mythtv@…>

Attachment: nrw.myth.log added

Changed 11 years ago by nrw <mythtv@…>

Attachment: nrw.gdb.txt added

comment:7 Changed 11 years ago by nrw <mythtv@…>

Same problem, looks like the same issue. Included files in case its any use

comment:8 Changed 11 years ago by nrw <mythtv@…>

22854 fixes this issue for me.

comment:9 Changed 11 years ago by sphery

Resolution: fixed
Status: infoneeded_newclosed

Fixed by [22854].

Note: See TracTickets for help on using tickets.