Opened 14 years ago

Closed 14 years ago

#797 closed defect (fixed)

No audio in DVB recordings on some channels

Reported by: marco.coli@… Owned by: danielk
Priority: minor Milestone: 0.19
Component: mythtv Version: head
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

Scenario: -all latest SVN (8240 latest tried). -Language set on mythfrontend appear.: italiano (italian in English) -No hw decoding set in mythtv-setup -Channel recorded: 2 language italiano and english (italiano primary)

Effect: Recording has no audio. No "select audio track" entry in Menu (M), no effect of "+" key. -Reverting to e.g. 8120 is ok, for new recordings

Backend log with "-v record,siparser,channel" of a recording attached. If you need more info, please ask. Thank You

Attachments (7)

mythbcklog.gz (28.3 KB) - added by marco.coli@… 14 years ago.
log (165.0 KB) - added by marco.coli@… 14 years ago.
mythbklog.gz (28.6 KB) - added by marco.coli@… 14 years ago.
recording backend log
mythfrplaylog.gz (25.2 KB) - added by marco.coli@… 14 years ago.
frontend play log
mythbklog2.gz (28.6 KB) - added by marco.coli@… 14 years ago.
mythfrplaylog2.gz (24.0 KB) - added by marco.coli@… 14 years ago.
797-v1.patch (1.0 KB) - added by danielk 14 years ago.
Can you try the attached patch?

Download all attachments as: .zip

Change History (17)

Changed 14 years ago by marco.coli@…

Attachment: mythbcklog.gz added

comment:1 Changed 14 years ago by danielk

Milestone: 0.19
Owner: changed from Isaac Richards to danielk
Version: head

It looks like the audio was recorded according to the log.

Can you attach a log from playing this stream with '-v playback' ?

comment:2 Changed 14 years ago by marco.coli@…

Milestone: 0.19
Version: head

Yes, I'll do in a few hours (now I am recording a show)...

comment:3 Changed 14 years ago by anonymous

Milestone: 0.19
Version: head

Changed 14 years ago by marco.coli@…

Attachment: log added

comment:4 Changed 14 years ago by marco.coli@…

Log added. It refers to another recording (previous one was canceled), but made in same conditions.

comment:5 Changed 14 years ago by danielk

Resolution: invalid
Status: newclosed

Marking as 'invalid', it does not look like these two logs refer to the same problem.

Please regenerate the backend and frontend logs with the same recording in each.

Also make the recording short, 1-2 minutes, so there isn't too much extra data.

comment:6 Changed 14 years ago by marco.coli@…

Resolution: invalid
Status: closedreopened

As I stated, backend and frontend logs were referring to different recordings, but the problem was the same. Now I am adding 2 logs referring exactly the same recording. 1-2 minutes recording, the same playing. No audio in play, no "select audio track" in menu

Changed 14 years ago by marco.coli@…

Attachment: mythbklog.gz added

recording backend log

Changed 14 years ago by marco.coli@…

Attachment: mythfrplaylog.gz added

frontend play log

comment:7 Changed 14 years ago by danielk

Very strange it looks like the mpegts decoder isn't doing it's job.

Can you playback this same stream with "mythfrontend -v playback,libav" ?

comment:8 Changed 14 years ago by marco.coli@…

I agree that is weird. It started to mute some channels with 81-something, So I am stuck with 8120, which works for me. I deleted previous stream, so I add another couple backend-frontend log with options required. Thank you

Changed 14 years ago by marco.coli@…

Attachment: mythbklog2.gz added

Changed 14 years ago by marco.coli@…

Attachment: mythfrplaylog2.gz added

Changed 14 years ago by danielk

Attachment: 797-v1.patch added

Can you try the attached patch?

comment:9 Changed 14 years ago by marco.coli@…

I tried tha patch remotely from office. My answer so is not yet definitive (I don't have audio remotely), but I think the patch worked, because I see the "select audio track menu" in OSD, and with correct entries (italian, English). Later I'll try locally to have confirmation that audio works. Thank you

comment:10 Changed 14 years ago by danielk

Resolution: fixed
Status: reopenedclosed

(In [8289]) Fixes #797.

Our ffmpeg doesn't like playing the TS streams as transmitted in Italy; However, mplayer 1.0 w/ ffmpeg 0.4.9-pre1 does play them..

This commit just filters out the problem streams during recording.

Note: See TracTickets for help on using tickets.