Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

Last modified 10 years ago

#8314 closed defect (wontfix)

Seeking with pulseaudio enabled results in 100% volume

Reported by: Marc Randolph <mrand@…> Owned by: JYA
Priority: minor Milestone: unknown
Component: MythTV - Audio Output Version: 0.23rc1
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

I've confirmed the behavior as reported by a downstream user against mythtv-frontend 0.23 branch r23820:

mythfrontend resets volume to 100% when starting playback or skipping back or forward while watching a recording using PulseAudio:default output if the option "Use internal volume controls" is not checked.

If using internal volume controls the volume sets to the adjusted value at every time the recording is skipped back or forward.

There is no way of using mythfronted with pulseaudio in a way that mythfrontend would not touch the volume settings.

Change History (5)

comment:1 Changed 10 years ago by robertm

Component: MythTV - GeneralMythTV - Audio Output
Owner: changed from Isaac Richards to JYA

comment:2 Changed 10 years ago by Jeremy Nickurak <mythtv-bugs@…>

Confirming. Further, using ALSA:pulse doesn't seem to work any more in Lucid, so this is the only useful option for audio support.... and it doesn't work right.

comment:3 Changed 10 years ago by JYA

Owner: changed from JYA to danielk
Status: newassigned

comment:4 Changed 10 years ago by danielk

Resolution: wontfix
Status: assignedclosed

Unless there are patches ready for testing, I'm not fixing any pulse audio issues. I highly recommend nuking all traces of pulseaudio from any system where you intend to use audio.

comment:5 Changed 10 years ago by JYA

Owner: changed from danielk to JYA

If you could give a try to the mythtv-hdaudio branch and report how it is working for you ...

pulseaudio was mostly fully rewritten

Note: See TracTickets for help on using tickets.