Opened 9 years ago

Closed 9 years ago

#9341 closed Bug Report (Invalid)

H264 doesn't play back watchably on Windows frontend

Reported by: Jerry Rubinow <jerrymr@…> Owned by: Nigel
Priority: minor Milestone: unknown
Component: Ports - Windows Version: 0.23-fixes
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

When playing back a 720p 60fps H264 recording on a Windows frontend with ION video, I get lots of pauses in the video. Playing back a 720p 60fps MPEG recording, there are no pauses. The H264 is from an HD-PVR with default bitrate setting and the MPEG is from an HDHR. In both cases, CPU usage for mythfrontend, according to Task Manager, is in the 30% to 40% range. Using Direct3D for playback, no filters.

To eliminate potential network issue, I created a Videos directory locally and copied the recording there, but it still had the pauses. I tried muting sound to eliminate audio issues, problem still exhibited.

Log of session attached, session consists of starting up mythfrontend with -v playback,timestamp, starting playback of video, waiting long enough for the OSD to go away and observe pauses happening, and then exiting.

mythfrontend --version output:

MythTV Version : 24158 MythTV Branch : branches/release-0-23-fixes Network Protocol : 56 Library API : 0.23.20100314-1 QT Version : 4.5.3 Options compiled in:

profile using_backend using_frontend using_hdhomerun using_mheg using_opengl_video using_opengl_vsync using_qtwebkit using_opengl using_ffmpeg_threads using_mheg

Let me know if I can provide any other info.

Attachments (1)

log.zip (26.2 KB) - added by Jerry Rubinow <jerrymr@…> 9 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (2)

Changed 9 years ago by Jerry Rubinow <jerrymr@…>

Attachment: log.zip added

comment:1 Changed 9 years ago by robertm

Resolution: Invalid
Status: newclosed

Your Ion box isn't even close to powerful enough to handle that content in Windows, for which MythTV lacks hardware decode support.

Note: See TracTickets for help on using tickets.