Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

Last modified 7 years ago

#11322 closed Bug Report - General (Invalid)

Embedded text subtitles don't show in mkv files

Reported by: yiannividalis@… Owned by:
Priority: minor Milestone: unknown
Component: MythTV - Captions Version: Master Head
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

Lately (1-2 months lately, I can't be more specific due to lack of free time...) the embedded text subs for mkv files don't appear. Pressing T doesn't have any effect (i.e. it shows "subtitle Greek... Yes/no" but no sub appears). The problem affects only the embedded ones, either marked as "default" or as "forced" (I used mkvmerge-gui to change the setting). They appear correctly if I extract them to .srt files. Vobsub subtitles are not affected by this bug.

The playback osd menu can see the subs and offers to show them, but nothing comes on screen.

The problem affects all frontends.

MythTV Version : v0.27-pre2-407-g43e17c5-dirty
MythTV Branch : master
Network Protocol : 76
Library API : 0.27.20121204-2
QT Version : 4.8.3
Options compiled in:
 linux debug use_hidesyms using_alsa using_oss using_pulse using_pulseoutput using_backend using_bindings_perl using_bindings_python using_bindings_php using_dvb using_frontend using_ceton using_hdpvr using_libcrypto using_libfftw3 using_libxml2 using_libudf using_lirc using_mheg using_opengl using_opengl_video using_qtwebkit using_qtscript using_qtdbus using_v4l2 using_x11 using_xrandr using_xv using_bindings_perl using_bindings_python using_bindings_php using_mythtranscode using_opengl using_vdpau using_ffmpeg_threads using_mheg using_libxml2 using_libudf

Attachments (1)

Sample.mkv (1.5 MB) - added by yiannividalis@… 7 years ago.
1st sub is text, doesn't show, the 2nd is vobsub, can be seen ok.

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

comment:1 Changed 7 years ago by Jim Stichnoth

Component: MythTV - Video PlaybackMythTV - Captions
Status: newinfoneeded_new

This is working for me in Master, at least for English subtitles. Perhaps it's a problem selecting the right subtitle stream.

Can you provide a link to a short sample demonstrating the problem?

comment:2 Changed 7 years ago by Yianni Vidalis <yiannividalis@…>

Thanks for your post, I will provide the sample tomorrow when I'm at home. If by "selecting the right subtitle stream" you mean the user, the files have only one subtitle, the Greek one.

Changed 7 years ago by yiannividalis@…

Attachment: Sample.mkv added

1st sub is text, doesn't show, the 2nd is vobsub, can be seen ok.

comment:3 Changed 7 years ago by Jim Stichnoth

Resolution: Invalid
Status: infoneeded_newclosed

Thanks for the sample. Both subtitle tracks display for me.

Check your configure script output - you need to have libass enabled to support this type of embedded text subtitles.

comment:4 Changed 7 years ago by yiannividalis@…

You are right. I installed libass-devel and everything is ok.

Sorry for the noise.

Yianni.

Note: See TracTickets for help on using tickets.