Opened 6 years ago

Closed 2 years ago

#11814 closed Bug Report - General (Duplicate)

Failed to initialize a/v sync

Reported by: todd bailey <toddb@…> Owned by:
Priority: major Milestone: unknown
Component: MythTV - General Version: 0.26-fixes
Severity: medium Keywords:
Cc: pbennett@… Ticket locked: no

Description (last modified by Peter Bennett)

I am seeing an increased number of occurrences of this error when trying to view recorded media. It begin a few weeks ago when I upgraded to 0.26, perhaps once every few days. More recently it occurs several time a day in the span of a few hours recordings

f/e log reports

2013-09-02 20:43:56.471343 I  VDPAU: Created 2 output surfaces.
2013-09-02 20:43:56.471376 I  VDPAU: Created VDPAU render device 1600x1200
2013-09-02 20:43:56.533867 N  Player(5): Forcing decode extra audio option on (Video method requires it).
2013-09-02 20:43:56.536129 E  Player(5): Failed to enable deinterlacing
2013-09-02 20:43:56.549995 I  VidOutVDPAU: Added 2 new buffers. New buffer size 16 (4 decode and 12 process)
2013-09-02 20:43:56.575152 E  VDPAU: Error at mythrender_vdpau.cpp:735 (#23, The system does not have enough resources to complete the requested operation at this time.)
2013-09-02 20:43:56.575182 E  VidOutVDPAU: Failed to create decoder.
2013-09-02 20:43:56.575579 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.575985 N  Player(5): Waited 209ms for video buffers AAAAAAAAAAAAAALL
2013-09-02 20:43:56.576605 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.576901 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.577170 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.577270 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.577575 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.577712 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.578635 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.579024 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.580076 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.580231 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.580510 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in ProcessFrame
2013-09-02 20:43:56.580518 E  VidOutVDPAU: IsErrored() in DrawSlice
2013-09-02 20:43:56.580557 E  Player(5): AVSync: Unknown error in videoOutput, aborting playback.
2013-09-02 20:43:56.618990 I  TV: Attempting to change from WatchingPreRecorded to None
2013-09-02 20:43:56.719179 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:43:56.819306 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:43:56.919463 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:43:57.019615 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:43:57.119717 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:43:57.219866 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:43:57.320022 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
<snip>


2013-09-02 20:44:06.431134 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:44:06.531272 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:44:06.631383 W  Player(5): Waited 100ms for decoder to pause
2013-09-02 20:44:06.634303 I  VDPAU Painter: Clearing VDPAU painter cache.
2013-09-02 20:44:06.679582 I  TV: Changing from WatchingPreRecorded to None
2013-09-02 20:44:06.679635 I  TV: Exiting main playback loop.
2013-09-02 20:44:06.682433 I  TV: Attempting to change from None to WatchingPreRecorded
2013-09-02 20:44:06.686055 I  Using protocol version 75
2013-09-02 20:44:06.686832 I  Using protocol version 75
2013-09-02 20:44:06.707385 E  playCtx: Attempting to setup a player, but it already exists.
2013-09-02 20:44:06.707488 I  TV: Main UI disabled.
2013-09-02 20:44:06.707505 I  TV: Entering main playback loop.
2013-09-02 20:44:06.713369 I  TV: Exiting main playback loop.
2013-09-02 20:44:06.736228 N  Resuming idle timer

any suggestions?

Change History (10)

comment:1 Changed 6 years ago by JYA

Status: newinfoneeded_new

Please upgrade to 0.27 and report if you're seeing this issue still..

comment:2 Changed 6 years ago by scottadmi@…

I have seen this issue on my setup trying VDPAU using the latest 0.27 build.

comment:3 Changed 5 years ago by moonie@…

This is also affecting me using VDPAU and 0.27 (affected me on 0.26) too. Any info I can provide please let me know happy to try and help any way I can

comment:4 Changed 5 years ago by jeremyenos@…

+1 on the .27 occurrence (FC19). I have to re-initialize X to recover.

comment:5 Changed 5 years ago by paulh

Status: infoneeded_newnew

comment:6 Changed 5 years ago by paulh

Milestone: 0.26.2unknown

comment:7 Changed 3 years ago by Peter Bennett

Description: modified (diff)
Status: newinfoneeded_new

Can you supply a sample video that has the error?

comment:8 Changed 3 years ago by Peter Bennett

Cc: pbennett@… added

comment:9 Changed 3 years ago by JYA

I too have seen this happening at regular interval since upgrading to 14.04 which upgraded the nvidia drivers.

comment:10 Changed 2 years ago by JYA

Resolution: Duplicate
Status: infoneeded_newclosed

Dup #8096

Note: See TracTickets for help on using tickets.