Opened 7 weeks ago

Closed 6 weeks ago

#13658 closed Bug Report - General (Duplicate)

Audio video sync on v31.0

Reported by: tunerooster Owned by:
Priority: major Milestone: needs_triage
Component: MythTV - General Version: v31-fixes
Severity: medium Keywords: AVSync2 seeking seek
Cc: Ticket locked: no

Description

On my 2017 Shield TV I have installed: mythfrontend-20190724-arm64-v31-Pre-539...apk

On a new 2019 Shield TV (Tube): mythfrontend-20200716-arm-v31.0-79-g89d1991ef2.apk

The 20190724-arm64-v31-Pre-539 works fine.

The new 20200716-arm-v31.0-79 has problems as follows. When seeking:

  1. The audio does not mute when seeking, as it does on 20190724-arm64-v31-Pre-539.
  2. The audio sync gets messed up when seeking, and causes the video to play double speed and without audio.

I did notice the AVSync2 menu option is missing from the Settings->Playback menus on 20200716-arm-v31.0-79, and I do have it set on the 20190724-arm64-v31-Pre-539 version.

As I mentioned, on the Shield Tube, the leanback-frontend plays and seeks without error.

P.S. I have been a devoted MythTV user for 18 years, since the initial release and I love it still! Nothing compares. Long live MythTV!

Change History (2)

comment:1 Changed 7 weeks ago by jpilk

Most of the a/v sync issues in the new v31 playback code seem to have been related to the choice of deinterlacer. Perhaps this affects the Shield too.

comment:2 Changed 6 weeks ago by Mark Kendall

Resolution: Duplicate
Status: newclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.