Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

Last modified 11 years ago

#5960 closed defect (invalid)

OSD during playback with nvidia VDPAU is only shades of white

Reported by: ryan.goat@… Owned by: Isaac Richards
Priority: minor Milestone: unknown
Component: mythtv Version: head
Severity: medium Keywords: vdpau osd nvidia white
Cc: Ticket locked: yes

Description

Nvidia VDPAU seems to be working correctly except the on screen display during playback is messed up. The OSD is rendered using only shades of white.

MythTV Version : 19203 MythTV Branch : trunk Library API : 0.22.20081116-1 Network Protocol : 42 QT Version : 4.4.3

video card: MSI nvidia 9400 GT 512MB

I am attaching some screen shots and the output from mythfrontend.

Attachments (3)

whiteOSD1.jpg (141.2 KB) - added by ryan.goat@… 11 years ago.
white OSD during nvidia VDPAU playback
whiteOSD2.jpg (132.9 KB) - added by anonymous 11 years ago.
white OSD during nvidia VDPAU playback
whiteOSD.txt (7.9 KB) - added by ryan.goat@… 11 years ago.
log from mythfrontend during nvidia VDPAU playback with white OSD

Download all attachments as: .zip

Change History (8)

Changed 11 years ago by ryan.goat@…

Attachment: whiteOSD1.jpg added

white OSD during nvidia VDPAU playback

Changed 11 years ago by anonymous

Attachment: whiteOSD2.jpg added

white OSD during nvidia VDPAU playback

comment:1 Changed 11 years ago by Dibblah

Resolution: invalid
Status: newclosed

Please when testing features that are marked as incomplete, read the parts that are not supposed to work.

Changed 11 years ago by ryan.goat@…

Attachment: whiteOSD.txt added

log from mythfrontend during nvidia VDPAU playback with white OSD

comment:2 in reply to:  1 ; Changed 11 years ago by anonymous

Replying to Dibblah:

Please when testing features that are marked as incomplete, read the parts that are not supposed to work.

Sorry, I thought I had done exactly what you are asking. I was going by this ticket, http://cvs.mythtv.org/trac/changeset/19165 it says the OSD works. Am I missing somewhere that it says it doesn't work yet?

comment:3 in reply to:  2 Changed 11 years ago by anonymous

Replying to anonymous:

Sorry, I thought I had done exactly what you are asking. I was going by this ticket, http://cvs.mythtv.org/trac/changeset/19165 it says the OSD works. Am I missing somewhere that it says it doesn't work yet?

When running trunk, you need to follow the -dev and -commit lists. It's been mentioned numerous times there.

comment:4 Changed 11 years ago by anonymous

This issue should be reopened. The issue reporter provided plenty of information (it was a good ticket) and perhaps in doing so identified a case why it doesn't work on his system.

That a feature may be work in progress certainly doesn't mean the ticket is invalid.

With regards to "it being mentioned numerous times" why is there no ticket for the issue then?

Tickets are indeed the best way to track such deficiencies in the code.

comment:5 Changed 11 years ago by Isaac Richards

Ticket locked: set
Note: See TracTickets for help on using tickets.