Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

#6636 closed defect (invalid)

external channel changer not getting channel number passed in

Reported by: dominique@… Owned by: Isaac Richards
Priority: blocker Milestone: unknown
Component: MythTV - General Version: unknown
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

I am having trouble using an external channel changer script from within mythtv.

The channel changer works perfectly fine when run manually from the command line but fails when run by mythtv. The error that I get is that the channel number, which is suppose to passed to the script as $1 is not being passed to the script.

running mythtv backend in a verbose mode using the following command:

mythbackend --verbose channel

And this is the output I receive (also attached):

2009-06-16 19:36:57.456 Seem to be woken up by USER 2009-06-16 19:37:09.309 MainServer::HandleAnnounce? Monitor 2009-06-16 19:37:09.309 adding: pvr as a client (events: 0) 2009-06-16 19:37:09.309 MainServer::HandleAnnounce? Monitor 2009-06-16 19:37:09.310 adding: pvr as a client (events: 1) 2009-06-16 19:37:09.315 MainServer::HandleAnnounce? Playback 2009-06-16 19:37:09.315 adding: pvr as a client (events: 0) 2009-06-16 19:37:09.318 TVRec(1): Changing from None to WatchingLiveTV 2009-06-16 19:37:09.318 TVRec(1): Start channel: 103. 2009-06-16 19:37:09.322 TVRec(1): HW Tuner: 1->1 2009-06-16 19:37:09.323 Channel(/dev/video0): Device name 'Hauppauge WinTV PVR-150' driver 'ivtv'. 2009-06-16 19:37:09.343 ChannelBase?(1): Input #1: 'Composite 1' schan(103) sourceid(1) ccid(1) 2009-06-16 19:37:09.343 ChannelBase?(1): Current Input #1: 'Composite 1' 2009-06-16 19:37:09.343 Global TVFormat Setting 'PAL-I' 2009-06-16 19:37:09.344 Channel(/dev/video0): Input #1: 'Composite 1' schan(103) tun() v4l1(PAL) v4l2(PAL-I) 2009-06-16 19:37:09.344 Channel(/dev/video0): SetFormat?(Default) fmt(PAL-I) input(1) 2009-06-16 19:37:09.344 Channel(/dev/video0)::SwitchToInput?(in 1, ) 2009-06-16 19:37:09.346 Channel(/dev/video0): SetInputAndFormat?(1, PAL-I) (v4l v2) 2009-06-16 19:37:09.346 Channel(/dev/video0): SetChannelByString?(103) 2009-06-16 19:37:09.349 Channel(/dev/video0): SetFormat?(Default) fmt(PAL-I) input(1) 2009-06-16 19:37:09.349 External channel change: /usr/local/bin/chan_changer.sh 2009-06-16 19:37:09.350 Waiting for External Tuning program to exit 2009-06-16 19:37:10.351 ret_pid(25469) child(25469) status(0x100) 2009-06-16 19:37:10.351 External Tuning program no longer running 2009-06-16 19:37:10.351 ChannelBase?: external tuning program exited with error 1 2009-06-16 19:37:10.351 TVRec(1) Error: Failed to set channel to 103. Reverting to kState_None 2009-06-16 19:37:10.351 TVRec(1): Changing from WatchingLiveTV to None

Please help :( as without this I can't use the system at all.

Attachments (1)

mythtv_backend.log (1.9 KB) - added by dominique@… 10 years ago.
log file containing verbose output of mythtv backend

Download all attachments as: .zip

Change History (2)

Changed 10 years ago by dominique@…

Attachment: mythtv_backend.log added

log file containing verbose output of mythtv backend

comment:1 Changed 10 years ago by Dibblah

Resolution: invalid
Status: newclosed

Configuration issue. You need to configure the 'channel number or frequency' for each channel.

Note: See TracTickets for help on using tickets.