Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

#7178 closed defect (fixed)

HVR-1300 seen as DVB-S. Should be DVB-T

Reported by: anonymous Owned by: Janne Grunau
Priority: minor Milestone: 0.22
Component: MythTV - DVB Version: head
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

After compiling kernel modules and putting firmware into place and rebooting the tuner frontend recognized as 'NXP TDA10048HN DVB-T' during boot and the card and adapter can be selected within the card configuration portion of the backend of mythtv. The subtype however is shown as dvb-s.

When i attempt to scan for the channels the settings appear to be those for dvb-s and fail unpon try to tune. Attempt to over ride the default values with those for my location fails.

Here is the important info taken from http://mythbuntu.pastebin.com/f6b59d565

tveeprom 5-0000: Hauppauge model 89619, rev D1F2, serial# 6236921
tveeprom 5-0000: MAC address is 00-0D-FE-5F-2A-F9
tveeprom 5-0000: tuner model is NXP 18271C2_716x (idx 152, type 4)
tveeprom 5-0000: TV standards PAL(B/G) NTSC(M) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/D1/K) ATSC/DVB Digital (eeprom 0xfc)
tveeprom 5-0000: audio processor is SAA7164 (idx 43)
tveeprom 5-0000: decoder processor is SAA7164 (idx 40)
tveeprom 5-0000: has radio

Change History (2)

comment:1 Changed 10 years ago by stuartm

Status: newinfoneeded_new

Which version are you running? --version

A similar/identical bug was fixed 5 days ago in trunk.

comment:2 Changed 10 years ago by Janne Grunau

Milestone: unknown0.22
Resolution: fixed
Status: infoneeded_newclosed

fixed in [21960]

Note: See TracTickets for help on using tickets.