Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

Last modified 10 years ago

#9215 closed defect (Invalid)

New OSD fails with xv-blit output

Reported by: anonymous Owned by: markk
Priority: minor Milestone: unknown
Component: MythTV - General Version: 0.24-fixes
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: yes

Description

I'm on Radeon HD 3200, KMS and xorg-edgers. So far I've been using xv-blit output without problems, today upgraded to 0.24-fixes. The new OSD doesn't properly scale to the screen dimensions (all video output done in 1080p); lots of controls are rendered too wide, y coords seem to be fine.

With opengl output the OSD looks fine, but I'm not getting video output, the image is stuck. I read somewhere that the opengl sync is (temporarily?) disabled.

Anyway I'm kinda disappointed by such regressions, this isn't a stable release to me.

Attachments (2)

mythfrontend.log (29.4 KB) - added by anonymous 10 years ago.
mythfrontend log when viewing a recording with the broken OSD on xvblit
myth-bad-osd-xv-blit2.jpg (19.8 KB) - added by anonymous 10 years ago.
screenshot when viewing a recording with the broken OSD on xvblit

Download all attachments as: .zip

Change History (9)

comment:1 Changed 10 years ago by anonymous

Do you honestly think we'd release if it wasn't working for everyone who bothered to test it during the last 4 months? Please keep your snide comments to yourself.

comment:2 Changed 10 years ago by markk

Owner: set to markk
Status: newaccepted

Please attach the full, unabridged output of 'mythfrontend -v playback' and a screenshot of how the osd looks.

Changed 10 years ago by anonymous

Attachment: mythfrontend.log added

mythfrontend log when viewing a recording with the broken OSD on xvblit

Changed 10 years ago by anonymous

Attachment: myth-bad-osd-xv-blit2.jpg added

screenshot when viewing a recording with the broken OSD on xvblit

comment:3 Changed 10 years ago by anonymous

You're right, my comment was out of line. I certainly appreciate your work. I have attached a screenshot and the fe log as requested. Please let me know if you need more information. The "video frames behind audio" messages in the log seem to be due to the screenshot procedure, so please ignore them.

comment:4 Changed 10 years ago by robertm

Status: acceptedinfoneeded

What happens with Arclight? This appears to be a broken theme issue.

comment:5 Changed 10 years ago by stuartm

Resolution: Invalid
Status: infoneededclosed

The screenshot undoubtedly points to a broken theme. It's failing to include the area information necessary to allow the scaling required for XV and inheriting widgets from base.xml which is disallowed for osd.xml precisely because we need to constantly rescale. Please contact the themer directly as I'm sure they would be happy to correct their theme.

comment:6 Changed 10 years ago by anonymous

The problem does indeed not show up with Arclight, so it is theme specific (I used Abstract Blue). Thanks for your quick help and again apologies for jumping to conclusions. MythTV is a great piece of software!

comment:7 Changed 10 years ago by stuartm

Ticket locked: set
Note: See TracTickets for help on using tickets.