Opened 9 years ago

Closed 8 years ago

#9766 closed Bug Report - Crash (Unverified)

mythwelcome sefault when exiting mythfrontend 0.24

Reported by: rrroonn@… Owned by: stuartm
Priority: major Milestone: unknown
Component: MythTV - Mythwelcome & Mythshutdown Version: 0.24-fixes
Severity: high Keywords: mythwelcome segfault
Cc: Ticket locked: no

Description

Mythwelcome segfaults on new installation of Mythbuntu 11.04. Steps to reproduce:

  1. Run mythwelcome from console
  2. Start mythfrontend from inside mythwelcome
  3. Exit mythfrontend
  4. Wait a few seconds for segfault

This will happen every time I exit from mythfrontend.

I have attached the mythwelcome output as well as lshw output

MythTV Version   : v0.24-251-ga0bb5e9
MythTV Branch    : fixes/0.24
Network Protocol : 63
Library API      : 0.24.20101129-1
QT Version       : 4.7.2
$ uname -r
2.6.38-8-generic-pae

As I used the Ubuntu build, I have not compiled from source. I did try to get a backtrace following the instructions, but the program would not run normally (ran but did now show a program window).

I reran mythwelcome with -v all in case that helps. This is attached.

Summary of attachments:

  1. log1.txt - output when running mythwelcome normally
  2. log2.txt - output when running with -v all
  3. lshw.txt - lshw output

Note that this HW is based on the new Sandy Bridge with i3 processor. Not sure that this should be a problem in this case, but I know there have been problems in other areas such as video.

regards,

Ron

Attachments (5)

log1.txt (6.7 KB) - added by rrroonn@… 9 years ago.
mythwelcome output
log2.txt (242.5 KB) - added by rrroonn@… 9 years ago.
mythwelcome output with -v all
lshw.txt (20.7 KB) - added by rrroonn@… 9 years ago.
lshw output
Stacktrace (23.1 KB) - added by togeil@… 9 years ago.
StacktraceTop (268 bytes) - added by to 9 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (10)

Changed 9 years ago by rrroonn@…

Attachment: log1.txt added

mythwelcome output

Changed 9 years ago by rrroonn@…

Attachment: log2.txt added

mythwelcome output with -v all

Changed 9 years ago by rrroonn@…

Attachment: lshw.txt added

lshw output

comment:1 Changed 9 years ago by togeil@…

I have the same problem on ubuntu 11.04. Send me an e-mail if you are interested in apport log.

Changed 9 years ago by togeil@…

Attachment: Stacktrace added

Changed 9 years ago by to

Attachment: StacktraceTop added

comment:2 Changed 9 years ago by beirdo

Status: newinfoneeded_new

This looks like a driver issue perhaps. It's hard to tell from the one minimal backtrace attached here.

Can we get a better backtrace with corresponding logs from the same run?

comment:3 in reply to:  2 Changed 9 years ago by togeil@…

Replying to beirdo:

This looks like a driver issue perhaps. It's hard to tell from the one minimal backtrace attached here.

Can we get a better backtrace with corresponding logs from the same run?

I also afraid it's more an ubuntu problem. At the moment I'm not using the open gl painter and the problem is gone.

Are you interested in the mythtv logs? What has to be done?

comment:4 Changed 8 years ago by Raymond Wagner

Owner: changed from Anduin Withers to stuartm
Status: infoneeded_newassigned

comment:5 Changed 8 years ago by paulh

Resolution: Unverified
Status: assignedclosed

Seems to be a driver issue. Please re-open with some fresh backtraces and logs if you can still reproduce after updating Myth and your video drivers.

Note: See TracTickets for help on using tickets.