Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

Last modified 6 years ago

#11454 closed Bug Report - General (Invalid)

Can't scan for channels SAA7134

Reported by: Pablo Carle <carlep@…> Owned by: danielk
Priority: minor Milestone: unknown
Component: MythTV - Channel Scanner Version: 0.26
Severity: medium Keywords: saa713x scan channels locked
Cc: Ticket locked: no

Description

Hi,

I'm requesting help here as there is nothing else I can think of to try.

I'm running MythTV installed from the official repositories of Fedora 17 x86_64.

I have a Tuner (Encore ENLTV-FM3) which uses Phillips SAA 7134. This is working flawlessly with TvTime? for example, which has no problems tuning the channels.

However no matter what TV norm or channels frequencies table I choose, I can't get mythTV to find any channels (showing something like "us-cable chanell XX locked" or Argentina, where I live which has its own channel table option in the application) and the scan passes thru very quickly.

Is this a known problem with the tuner or an application problem?.

I will appreciate any comments or suggestions, I can post log traces when I get home.

Thanks and regards,

Change History (2)

comment:1 Changed 6 years ago by Nicolas Riendeau

Resolution: Invalid
Status: newclosed

Hi!

Our bug tracker must unfortunately only be used for submitting bug or patches, not user support.

Please seek help on our mailing list or our IRC channel.

You can subscribe to the mailing list at

http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users

Our IRC channel is on freenode.net (#mythtv-users on irc.freenode.net).

Thank you!

Nicolas

comment:2 in reply to:  description Changed 6 years ago by Alex Lancaster <alexl@…>

Replying to Pablo Carle <carlep@…>:

However no matter what TV norm or channels frequencies table I choose, I can't get mythTV to find any channels (showing something like "us-cable chanell XX locked" or Argentina, where I live which has its own channel table option in the application) and the scan passes thru very quickly. Is this a known problem with the tuner or an application problem?.

This actually may be an instance of this bug #10553 which I also get with Fedora/RPM Fusion package package. Here's the downstream tracking bug: https://bugzilla.rpmfusion.org/show_bug.cgi?id=2817

Note: See TracTickets for help on using tickets.