Opened 12 years ago

Closed 12 years ago

#3190 closed defect (fixed)

DVB Channel Scan wipes xmltvid, icon, visible etc

Reported by: anonymous Owned by: danielk
Priority: minor Milestone: 0.21
Component: channelscan Version: head
Severity: medium Keywords:
Cc: Stuart Auchterlonie, stuartm Ticket locked: no

Description

For the last few months the Channel scanner has been wiping the xmltvid, the channel icons, and resetting the visible and useonairguide columns among others. For a time, before this started to happen, it had the option to only update channels or only add new channels.

It can take a long time to get these channels configured exactly how you want them, so having the scanner then wipe out all of that data isn't good.

Change History (9)

comment:1 Changed 12 years ago by danielk

(In [13256]) Refs #2695. Refs #2909. Refs #3119. Refs #3190. Refs #2830. Refs #2600. This commit creates a branch for working on the channel scanner.

comment:2 Changed 12 years ago by Stuart Auchterlonie

Cc: Stuart Auchterlonie added

comment:3 Changed 12 years ago by stuartm

Cc: stuartm added

comment:4 Changed 12 years ago by danielk

Component: dvbchannelscan

comment:5 Changed 12 years ago by danielk

Milestone: unknown0.21

I've verified this regression

comment:6 Changed 12 years ago by danielk

(In [14450]) Refs #3190. Fixes a regression in channel scanner from 0.20. Some values were being cleared in a channel updated and we were going past the end of an array checking for existing channels.

comment:7 Changed 12 years ago by danielk

Resolution: fixed
Status: newclosed

comment:8 in reply to:  description Changed 12 years ago by elkin@…

Resolution: fixed
Status: closedreopened

I tried to rescan yesterday using a very current Trunk mythtv setup (2 days old). It wipes my xmltv and channel numbers, which is annoying and a real show stopper (for this feature). Anyone with the same problem?

My setup is a skystar2 on opensuse 10.2 in Germany pointing to the Astra 19 satellite. Doing a channels.conf inport leads to broken multiplexes being added and no new channels (with error message).

comment:9 Changed 12 years ago by danielk

Resolution: fixed
Status: reopenedclosed

Elkin, I don't know what problem you are experiencing, but it's definitely not the one fixed by [14450]. Please open a new ticket with the "mythtv-setup -v channel,siparser,record" log of the scan. We can't help without seeing the error messages you got.

Note: See TracTickets for help on using tickets.