Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

#4224 closed defect (invalid)

Switching channels and Scheduling recording on S-Video input of PVR-150 broken

Reported by: imateene@… Owned by: Isaac Richards
Priority: major Milestone: unknown
Component: mythtv Version: head
Severity: medium Keywords:
Cc: Ticket locked: no

Description

The latest versions of mythtv svn 14932? as far as back as October are broken. The logic to switch channel to S-Video is broken.

I have my system auto set to use an S-Video input as default on startup, I did this after discoveringshows scheduled to record on S-Video were not being picked up. I upgraded my version of svn thinking that a fix was there but it didn't work.

I then set S-Video as default input and I noticed after adding trace statement to code that the list that associated S-Video to channel was not correct. The wrong list was being used to search for a channel that may not exist on S-Video. If the channel association was present everything worked correct.

I can switch to S-Video in LiveTV from frontend but can't record.

I hacked my version of mythtv so it works but the way I did this is not a fix. I'll need to understand code better.

Attachments (1)

mythtv.log (1.0 KB) - added by imateene@… 11 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

Changed 11 years ago by imateene@…

Attachment: mythtv.log added

comment:1 Changed 11 years ago by Dibblah

It sounds to me like you have set a tune channel when the input was set to be "Tuner" and this may still be set.

Please run the following:

mysql -umythtv -pmythtv mythconverg -e "select tunechan from cardinput;"

If this is not the problem, the output should be similar to:

+----------+
| tunechan |
+----------+
| NULL     |

Otherwise, change it so it is:

mysql -umythtv -pmythtv mythconverg -e "update cardinput set tunechan=NULL;"

If this is not the issue, please attach the output of:

mysql -umythtv -pmythtv mythconverg -e "select * from cardinput;"

comment:2 Changed 11 years ago by Anduin Withers

Status: newinfoneeded_new

comment:3 in reply to:  2 Changed 11 years ago by anonymous

Replying to awithers: I have verified that the problem I was having was incorrectly setting a Tune Channel when input was Tuner. I have corrected this error and everything works as expected ..

thx for your assistance.

comment:4 Changed 11 years ago by danielk

Resolution: invalid
Status: infoneeded_newclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.