Opened 12 years ago

Closed 12 years ago

#4340 closed defect (invalid)

Bad preview pixmaps for AVI files

Reported by: Joe Ripley <vitaminjoe@…> Owned by: Isaac Richards
Priority: minor Milestone: unknown
Component: mythtv Version: head
Severity: low Keywords: bad pixmaps, AVI container, XviD, X264
Cc: Ticket locked: no

Description

I recently transcoded some of my recordings to XviD and X.264 in an AVI container. The previews generated by MythWeb (via the UPnP /Myth/GetPreviewImage? method) are always garbled. It looks as though the frames that are grabbed are not keyframes, but rather something in between. The result is a bad image. I was sure to rebuild the seektable prior to generating the preview pixmaps.

This only seems to happen for the AVI container. NuppleVideo? and MPEG-2 work fine. I have not tested other container formats.

I have attached sample .png files to illustrate the results.

Attachments (2)

1035_20071206200000.avi.png (26.1 KB) - added by Joe Ripley <vitaminjoe@…> 12 years ago.
Sample image of bad preview pixmap
1048_20061228140000.avi.png (80.1 KB) - added by Joe Ripley <vitaminjoe@…> 12 years ago.
Sample image of bad preview pixmap

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

Changed 12 years ago by Joe Ripley <vitaminjoe@…>

Attachment: 1035_20071206200000.avi.png added

Sample image of bad preview pixmap

Changed 12 years ago by Joe Ripley <vitaminjoe@…>

Attachment: 1048_20061228140000.avi.png added

Sample image of bad preview pixmap

comment:1 Changed 12 years ago by Joe Ripley <vitaminjoe@…>

Not sure if this is known and planned to be fixed as part of task #3361.

-- Joe Ripley vitaminjoe@…

comment:2 Changed 12 years ago by Floppe

This also happens for me when transcoding away commercials from recordings. I'm not 100 on this but I think I'm doing a lossless transcode so the video quality is the same. So every ".nuv" file has garbled preview image. I have a feeling this started at rev 15029 or a little before.

comment:3 Changed 12 years ago by danielk

Resolution: invalid
Status: newclosed

MythTV doesn't record AVI's so I'm not going to fix this as part of #3361.

The issue with nuv files reported by Floppe does sound like a bug, but should have it's own ticket.

Closing as feature request without patch.

Note: See TracTickets for help on using tickets.