Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

#6746 closed defect (fixed)

xvmc_vld decoding does not work any more after ffmpeg sync (20797)

Reported by: mythdev@… Owned by: Janne Grunau
Priority: minor Milestone: 0.22
Component: MythTV - Video Playback Version: unknown
Severity: medium Keywords: xvmc, xvmc_vld, openchrome, ffmpeg
Cc: Ticket locked: no

Description

Openchrome (XvMC-VLD) decoding does not work anymore for me after the last FFmpeg sync.

This is my frontend log: (mythfrontend -v playback,libav)

2009-07-20 12:56:57.690 TV: StartTV() -- begin
2009-07-20 12:56:57.691 TV: ctor
2009-07-20 12:56:58.288 TV: tv->Playback() -- begin
2009-07-20 12:56:58.325 TV: tv->Playback() -- end
2009-07-20 12:56:58.325 TV: StartTV -- process events begin
2009-07-20 12:56:58.352 TV: HandleStateChange(0) -- begin
2009-07-20 12:56:58.352 TV: Attempting to change from None to Watching WatchingPreRecorded
2009-07-20 12:56:58.357 RingBuf(myth://10.0.0.1:6543/13004_20090719193000.mpg): OpenFile(myth://10.0.0.1:6543/13004_20090719193000.mpg, 12)
2009-07-20 12:56:58.585 RemoteFile(myth://10.0.0.1:6543/13004_20090719193000.mpg)
2009-07-20 12:56:58.585 RingBuf(myth://10.0.0.1:6543/13004_20090719193000.mpg): CalcReadAheadThresh(0 KB)
			 -> threshhold(64 KB) min read(0 KB) blk size(32 KB)
2009-07-20 12:56:58.586 TV: StartPlayer(0, Watching WatchingPreRecorded, main) -- begin
2009-07-20 12:56:58.939 mpegts_add_stream: at pid 0x36 with type 2
2009-07-20 12:56:58.941 mpegts_add_stream: stream #0, has id 0x36 and codec MPEG2VIDEO, type Video at 0x838f930
2009-07-20 12:56:58.941 mpegts_add_stream: at pid 0x37 with type 3
2009-07-20 12:56:58.942 mpegts_add_stream: stream #1, has id 0x37 and codec MP3, type Audio at 0x83aa040
2009-07-20 12:56:58.942 mpegts_add_stream: at pid 0xae with type 257
2009-07-20 12:56:58.945 mpegts_add_stream: stream #2, has id 0xae and codec DVB_VBI, type Data at 0x83a01b0
2009-07-20 12:56:59.421 [mpegts @ 0xb738b9bc]All info found
2009-07-20 12:56:59.983 AFD: Stream #0, has id 0x36 codec id MPEG2VIDEO, type Video, bitrate 15000000 at 0x838f930
2009-07-20 12:56:59.995 VDP: Accepting: cmp(<= 720 576,> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,none) filt()
2009-07-20 12:56:59.995 VDP: Accepting: cmp(<= 1280 720,> 720 576) dec(xvmc) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(ia44blend) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:56:59.995 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:56:59.996 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(libmpeg2) cpus(1) rend(xv-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(none,none) filt()
2009-07-20 12:56:59.996 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 0)
2009-07-20 12:56:59.996 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 60)
2009-07-20 12:56:59.997 VDP: LoadBestPreferences(720x576, 60)
2009-07-20 12:57:00.012 VDP: Accepting: cmp(<= 720 576,> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.013 VDP: Accepting: cmp(<= 1280 720,> 720 576) dec(xvmc) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(ia44blend) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.013 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.014 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(libmpeg2) cpus(1) rend(xv-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(none,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.014 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 0)
2009-07-20 12:57:00.014 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 60)
2009-07-20 12:57:00.014 VDP: LoadBestPreferences(720x576, 60)
2009-07-20 12:57:00.016 VideoOutputXv: XvMC version: 1.1
2009-07-20 12:57:00.054 XvMCSurfaceTypes::find(w 720, h 576, chroma 1, vld 1, idct 0, mpeg2, sub-width 0, sub-height 0, disp, p<= 56, 56 <=p, port, surfNum)
2009-07-20 12:57:00.055 Trying XvMC port 56
2009-07-20 12:57:00.056 Found a suitable XvMC surface 0
2009-07-20 12:57:00.103 VDP: Accepting: cmp(<= 720 576,> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.104 VDP: Accepting: cmp(<= 1280 720,> 720 576) dec(xvmc) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(ia44blend) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.105 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.106 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(libmpeg2) cpus(1) rend(xv-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(none,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.107 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 0)
2009-07-20 12:57:00.107 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 60)
2009-07-20 12:57:00.108 VDP: LoadBestPreferences(720x576, 60)
2009-07-20 12:57:00.110 VideoOutputXv: @ j=0 Looking for flag[s]: XvInputMask  1b
2009-07-20 12:57:00.110 VideoOutputXv: Adaptor#0: XV_SWOV has flag[s]: XvInputMask XvImageMask 
2009-07-20 12:57:00.110 VideoOutputXv: Has XVideo flags...
2009-07-20 12:57:00.111 VideoOutputXv: Has XV_BRIGHTNESS...
2009-07-20 12:57:00.112 VideoOutputXv: Has XV_COLORKEY...
2009-07-20 12:57:00.112 VideoOutputXv: Here...
2009-07-20 12:57:00.112 XvMCSurfaceTypes::find(w 720, h 576, chroma 1, vld 1, idct 0, mpeg2, sub-width 0, sub-height 0, disp, p<= 56, 56 <=p, port, surfNum)
2009-07-20 12:57:00.113 Trying XvMC port 56
2009-07-20 12:57:00.114 Found a suitable XvMC surface 0
2009-07-20 12:57:00.115 VideoOutputXv: Grabbed xv port 56
2009-07-20 12:57:00.115 VideoOutputXv: XvMC surface found with VLD support on port 56
2009-07-20 12:57:00.146 VideoOutputXv: Closing XVideo port 56
2009-07-20 12:57:00.148 Using 1 CPUs for decoding
2009-07-20 12:57:00.149 AFD: InitVideoCodec() 0x83a9c80 id(MPEG2VIDEO_XVMC_VLD) type (Video).
2009-07-20 12:57:00.150 detectInterlace(Detect Scan, Interlaced Scan, 25, 576) ->Interlaced Scan
2009-07-20 12:57:00.169 AFD: Using xvmc-vld for video decoding
2009-07-20 12:57:00.170 AFD: Looking for decoder for MPEG2VIDEO_XVMC_VLD
2009-07-20 12:57:00.170 AFD: Opened codec 0x83a9c80, id(MPEG2VIDEO_XVMC_VLD) type(Video)
2009-07-20 12:57:00.171 AFD: Stream #1, has id 0x37 codec id MP2, type Audio, bitrate 256000 at 0x83aa040
2009-07-20 12:57:00.171 AFD: codec MP2 has 2 channels
2009-07-20 12:57:00.172 AFD: Looking for decoder for MP2
2009-07-20 12:57:00.172 AFD: Opened codec 0x83aa230, id(MP2) type(Audio)
2009-07-20 12:57:00.173 AFD: Stream #2, has id 0xae codec id DVB_VBI, type Data, bitrate 0 at 0x83a01b0
2009-07-20 12:57:00.174 AFD: data codec (Data)
2009-07-20 12:57:00.180 RingBuf(myth://10.0.0.1:6543/13004_20090719193000.mpg): CalcReadAheadThresh(0 KB)
			 -> threshhold(64 KB) min read(0 KB) blk size(32 KB)
2009-07-20 12:57:00.214 Opening audio device 'default'. ch 2(2) sr 48000
2009-07-20 12:57:00.215 Opening ALSA audio device 'default'.
2009-07-20 12:57:00.624 Dec: Trying to select track (w/lang)
2009-07-20 12:57:00.624 Dec: Selecting first track
2009-07-20 12:57:00.624 Dec: Selected track #1 in the Unknown language(0)
2009-07-20 12:57:00.624 Dec: Resyncing position map. posmapStarted = 0 livetv(0) watchingRec(0)
2009-07-20 12:57:00.738 Position map filled from DB to: 44892
2009-07-20 12:57:00.740 Dec: SyncPositionMap prerecorded, from DB: 3742 entries
2009-07-20 12:57:00.740 Dec: SyncPositionMap, new totframes: 44892, new length: 1795, posMap size: 3742
2009-07-20 12:57:00.741 Input #0, mpegts, from 'myth://10.0.0.1:6543/13004_20090719193000.mpg':
2009-07-20 12:57:00.742   Duration: 00:29:56.04, start: 63040.727767, bitrate: 8342 kb/s
2009-07-20 12:57:00.742     Stream #0.0[0x36], 1/90000: Video: mpegvideo_xvmc_vld, yuv420p, 720x576 [PAR 64:45 DAR 16:9], 1/50, 15000 kb/s, 25 tbr, 90k tbn, 50 tbc
2009-07-20 12:57:00.742     Stream #0.1[0x37], 1/90000: Audio: mp2, 48000 Hz, 2 channels, s16, 256 kb/s
2009-07-20 12:57:00.743     Stream #0.2[0xae], 1/90000: Data: 0x0000
2009-07-20 12:57:00.743 AFD: Position map found
2009-07-20 12:57:00.743 AFD: Successfully opened decoder for file: "myth://10.0.0.1:6543/13004_20090719193000.mpg". novideo(0)
2009-07-20 12:57:00.752 VideoOutput: Allowed renderers: xvmc-blit
2009-07-20 12:57:00.753 VideoOutput: Allowed renderers (filt: xvmc-vld): xvmc-blit
2009-07-20 12:57:00.761 VDP: Accepting: cmp(<= 720 576,> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.761 VDP: Accepting: cmp(<= 1280 720,> 720 576) dec(xvmc) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(ia44blend) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.762 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.762 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(libmpeg2) cpus(1) rend(xv-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(none,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.762 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 0)
2009-07-20 12:57:00.763 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 60)
2009-07-20 12:57:00.763 VDP: LoadBestPreferences(720x576, 60)
2009-07-20 12:57:00.763 VideoOutput: Preferred renderer: xvmc-blit
2009-07-20 12:57:00.763 VideoOutput: Trying video renderer: 'xvmc-blit'
2009-07-20 12:57:00.803 VDP: Accepting: cmp(<= 720 576,> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.803 VDP: Accepting: cmp(<= 1280 720,> 720 576) dec(xvmc) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(ia44blend) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.804 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.804 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(libmpeg2) cpus(1) rend(xv-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(none,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.804 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 0)
2009-07-20 12:57:00.804 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 60)
2009-07-20 12:57:00.820 VideoOutputXv: ctor
2009-07-20 12:57:00.820 VideoOutWindow::SetPIPState. pip_state: 0]
2009-07-20 12:57:00.822 VideoOutputXv: Creating gc
2009-07-20 12:57:00.823 VideoOutputXv: XJ_screen_num: '0'
2009-07-20 12:57:00.823 VideoOutputXv: XJ_curwin:     '4194310'
2009-07-20 12:57:00.823 VideoOutputXv: XJ_win:        '4194310'
2009-07-20 12:57:00.823 VideoOutputXv: XJ_root:       '108'
2009-07-20 12:57:00.824 VideoOutputXv: XJ_gc:         '0x996d570'
2009-07-20 12:57:00.825 Snapping height to avoid scaling: height: 576, top: 96
2009-07-20 12:57:00.825 Display Rect  left: 0, top: 96, width: 1024, height: 576, aspect: 1.33333
2009-07-20 12:57:00.826 Video Rect    left: 0, top: 0, width: 720, height: 576, aspect: 1.77778
2009-07-20 12:57:00.826 VDP: LoadBestPreferences(720x576, 60)
2009-07-20 12:57:00.829 VideoOutput: Pixel dimensions: Screen 1024x768, window 1024x768
2009-07-20 12:57:00.829 VideoOutput: Actual display dimensions: 260x147 mm  Aspect: 1.76871
2009-07-20 12:57:00.829 VideoOutput: Estimated window dimensions: 260x147 mm  Aspect: 1.76871
2009-07-20 12:57:00.829 VideoOutputXv: InitSetupBuffers() render: xvmc-blit, allowed: xvmc-blit
2009-07-20 12:57:00.839 VDP: Accepting: cmp(<= 720 576,> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.839 VDP: Accepting: cmp(<= 1280 720,> 720 576) dec(xvmc) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(ia44blend) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.839 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(xvmc-vld) cpus(1) rend(xvmc-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(bobdeint,onefield) filt()
2009-07-20 12:57:00.840 VDP: Accepting: cmp(> 0 0) dec(libmpeg2) cpus(1) rend(xv-blit) osd(chromakey) osdfade(disabled) deint(none,none) filt()
2009-07-20 12:57:00.840 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 0)
2009-07-20 12:57:00.840 VDP: LoadBestPreferences(2048x2048, 60)
2009-07-20 12:57:00.840 VDP: LoadBestPreferences(720x576, 60)
2009-07-20 12:57:00.841 VideoOutputXv: @ j=0 Looking for flag[s]: XvInputMask  1b
2009-07-20 12:57:00.841 VideoOutputXv: Adaptor#0: XV_SWOV has flag[s]: XvInputMask XvImageMask 
2009-07-20 12:57:00.841 VideoOutputXv: Has XVideo flags...
2009-07-20 12:57:00.842 VideoOutputXv: Has XV_BRIGHTNESS...
2009-07-20 12:57:00.842 VideoOutputXv: Has XV_COLORKEY...
2009-07-20 12:57:00.843 VideoOutputXv: Here...
2009-07-20 12:57:00.843 XvMCSurfaceTypes::find(w 720, h 576, chroma 1, vld 1, idct 0, mpeg2, sub-width 0, sub-height 0, disp, p<= 56, 56 <=p, port, surfNum)
2009-07-20 12:57:00.843 Trying XvMC port 56
2009-07-20 12:57:00.843 Found a suitable XvMC surface 0
2009-07-20 12:57:00.844 VideoOutputXv: Grabbed xv port 56
2009-07-20 12:57:00.844 VideoOutputXv: XvMC surface found with VLD support on port 56
2009-07-20 12:57:00.844 VideoOutputXv: XvMC Adaptor Name: 'XV_SWOV'
2009-07-20 12:57:00.870 VideoOutputXv: VLD - Allocated 20 surfaces, now destroying 5 of them.
2009-07-20 12:57:00.870 Allocated 15 XvMC surfaces, minimum was 8 surfaces
2009-07-20 12:57:00.873 VDP: SetVideoRenderer(xvmc-blit)
2009-07-20 12:57:00.873 VDP: SetVideoRender(xvmc-blit) == GetVideoRenderer()
2009-07-20 12:57:00.874 Display Rect  left: 0, top: 0, width: 1024, height: 768, aspect: 1.77778
2009-07-20 12:57:00.874 Video Rect    left: 0, top: 0, width: 720, height: 576, aspect: 1.77778
2009-07-20 12:57:00.879 Over/underscan. V: 0, H: 0
2009-07-20 12:57:00.879 Display Rect  left: 0, top: 0, width: 1024, height: 768, aspect: 1.77778
2009-07-20 12:57:00.879 Video Rect    left: 0, top: 0, width: 720, height: 576, aspect: 1.77778
2009-07-20 12:57:00.880 VDP: LoadBestPreferences(720x576, 25)
2009-07-20 12:57:00.880 NVP(0): Forcing decode extra audio option on (Video method requires it).
2009-07-20 12:57:00.882 NVP(0): LoadFilters(''..) -> 0x0
2009-07-20 12:57:00.887 OSD Theme Dimensions W: 640 H: 480
2009-07-20 12:57:04.530 playCtx: StartDecoderThread(): took 3777 ms to start player.
2009-07-20 12:57:04.531 TV: StartPlayer(0, Watching WatchingPreRecorded, main) -- end ok
2009-07-20 12:57:04.531 NVP(0): ClearAfterSeek(1)
2009-07-20 12:57:04.532 VideoOutputXv: ClearAfterSeek()
2009-07-20 12:57:04.532 VideoOutputXv: DiscardFrames(0)
2009-07-20 12:57:04.532 TV: Changing from None to Watching WatchingPreRecorded
2009-07-20 12:57:04.532 VideoOutputXv: DiscardFrames() 1: AAAAAAAAAAAAAAA
2009-07-20 12:57:04.537 TV: HandleStateChange(0) -- end
2009-07-20 12:57:04.537 VideoOutputXv: DiscardFrames() 3: AAAAAAAAAAAAAAA -- done()
2009-07-20 12:57:04.538 VideoOutputXv: DiscardFrames(1)
2009-07-20 12:57:04.538 VideoOutputXv: DiscardFrames() 1: AAAAAAAAAAAAAAA
2009-07-20 12:57:04.538 VideoOutputXv: DiscardFrames() 2: AAAAAAAAAAAAAAA
2009-07-20 12:57:04.538 VideoOutputXv: DiscardFrames() 3: AAAAAAAAAAAAAAA -- done()
2009-07-20 12:57:04.543 Realtime priority would require SUID as root.
2009-07-20 12:57:04.544 VDP: GetFilteredDeint() : xvmc-blit -> 'bobdeint'
2009-07-20 12:57:04.549 FilterManager: GetFilterInfo(convert) returning: 0x0
2009-07-20 12:57:04.549 FilterManager: GetFilterInfo(bobdeint) returning: 0xa7b1300
2009-07-20 12:57:04.550 Using deinterlace method bobdeint
2009-07-20 12:57:04.558 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.562 ScreenSaverX11Private: DPMS Deactivated 1
2009-07-20 12:57:04.607 WriteAudio: buffer underrun
2009-07-20 12:57:04.634 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.636 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.638 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.640 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.661 Set video sync frame interval to 40000
2009-07-20 12:57:04.664 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.667 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.669 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.694 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.697 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.699 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.726 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.755 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.758 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.760 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.784 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.786 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.789 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.801 Using video as timebase
2009-07-20 12:57:04.827 Video timing method: DRM
2009-07-20 12:57:04.827 Refresh rate: 16665, frame interval: 40000
2009-07-20 12:57:04.791 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.832 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.837 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.842 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.843 NVP(0): Waiting for prebuffer..  0 AAAAAAAAAAAAAAA
2009-07-20 12:57:04.845 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.848 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.850 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.854 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.859 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.873 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.875 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.878 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.880 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.883 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
2009-07-20 12:57:04.887 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e77fa0]decoding to PIX_FMT_NONE is not supported.
[...]

Frontend version:

MythTV version 2009-07-20 13:03:13.989 mythfrontend version: trunk [20904]

My config:

# Basic Settings
Compile type              debug
Compiler cache            no
DistCC                    yes
qmake                     /usr/bin/qmake
install prefix            /usr/local
runtime prefix            /usr/local
CPU                       x86 (c3-2)
big-endian                no
runtime cpu detection     no
yasm                      yes
MMX enabled               yes
MMX2 enabled              no
3DNow! enabled            no
3DNow! extended enabled   no
SSE enabled               no
SSSE3 enabled             no
CMOV enabled              yes
CMOV is fast              yes

# Input Support
Joystick menu             no
lirc support              yes
Video4Linux sup.          yes
ivtv support              no
HR-PVR support            no
FireWire support          no
DVB support               yes [/usr/include]
HDHomeRun support         no
IPTV support              no

# Sound Output Support
PulseAudio support        no
OSS support               no
ALSA support              yes
aRts support              no
JACK support              no
libfftw3 support          no

# Video Output Support
x11 support               yes
xrandr support            no
xv support                yes
XvMC support              yes
XvMC VLD support          yes
XvMC pro support          no
XvMC libs                 -lchromeXvMC
VDPAU support             no
OpenGL video              no
OpenGL vsync              no
DirectFB                  no
Fribidi formatting        yes
MHEG support              no

# Misc Features
multi threaded libavcodec yes
Frontend                  yes
Backend                   yes

# Bindings
bindings_perl             yes
bindings_python           yes

Creating libs/libmythdb/mythconfig.h and libs/libmythdb/mythconfig.mak

WARNING: When using --arch=X or --cpu=X you must include the
         output of ./configure along with any bug report.

libs/libmythdb/mythconfig.h is unchanged

If I can help debug/test this in some way, please tell me how.

Thank you!

This references #4862

Attachments (2)

t6746_xvmc_vld_pixfmt.diff (3.9 KB) - added by Janne Grunau 10 years ago.
adds pixfmt for xvmc_vld
t6746_fix_xvmcvld_field_start.diff (3.1 KB) - added by Janne Grunau 10 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (14)

Changed 10 years ago by Janne Grunau

Attachment: t6746_xvmc_vld_pixfmt.diff added

adds pixfmt for xvmc_vld

comment:1 Changed 10 years ago by Janne Grunau

Milestone: unknown0.22
Owner: changed from Isaac Richards to Janne Grunau
Status: newaccepted

t6746_xvmc_vld_pixfmt.diff hopefully fixes xvmc_vld decoding

comment:2 Changed 10 years ago by mythdev@…

The patch seems to work fine (I have to test with several recordings), the only thing in the logs is this:

2009-07-21 07:55:27.213 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.251 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.288 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.321 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.371 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.406 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.438 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.488 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.526 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.572 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.606 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.625 NVP(0): 400 interlaced frames seen.
2009-07-21 07:55:27.638 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.687 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.721 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.771 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
'video_output' mean = '39757,95', std. dev. = '4768,12', fps = '25,15'
2009-07-21 07:55:27.806 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.842 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.887 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.921 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.
2009-07-21 07:55:27.971 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.

I am not sure this is a problem, I will test is it more thoroughly tonight.

Thank you!

comment:3 Changed 10 years ago by Janne Grunau

(In [20979]) Adds pixel format for XvMC-VLD, might fixes XvMC-VLD decoding. Refs #6746

comment:4 Changed 10 years ago by Janne Grunau

I commited the patch.

[mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6e6b020]Render token doesn't look as expected.

That should be a problem, please make sure that it's really using XvMC-VLD decoding. Unfortunately I can't see why the message is printed.

comment:5 Changed 10 years ago by mythdev@…

Unfortunately, the video is completely unwatchable, because it is really covered by green artifacts.

What can I do to help debug this further?

comment:6 in reply to:  5 Changed 10 years ago by Janne Grunau

Replying to mythdev@telfort.nl:

Unfortunately, the video is completely unwatchable, because it is really covered by green artifacts.

What can I do to help debug this further?

Is that a difference between the patch and the committed version?

comment:7 Changed 10 years ago by anonymous

I tested this, but the video looks the same for the patch and the committed version.

comment:8 Changed 10 years ago by mythdev@…

I added some debug code around the error:

    if (!render || render->xvmc_id != AV_XVMC_ID ||
        !render->data_blocks || !render->mv_blocks ||
        (unsigned int)render->allocated_mv_blocks   > INT_MAX/(64*6) ||
        (unsigned int)render->allocated_data_blocks > INT_MAX/64     ||
        !render->p_surface) {
        av_log(avctx, AV_LOG_ERROR,
               "Render token doesn't look as expected.\n");
        av_log(avctx, AV_LOG_ERROR, "Render: %i\n", render);
        av_log(avctx, AV_LOG_ERROR, "XVMC_ID: %i == %i ??\n", render->xvmc_id, AV_XVMC_ID);
        av_log(avctx, AV_LOG_ERROR, "data_blocks: %i\n", render->data_blocks);
        av_log(avctx, AV_LOG_ERROR, "mv_blocks: %i\n", render->mv_blocks);
        av_log(avctx, AV_LOG_ERROR, "allocated_mv_blocks: %i == %i ??\n", render->allocated_mv_blocks, (INT_MAX/(64*6)));
        av_log(avctx, AV_LOG_ERROR, "allocated_data_blocks: %i == %i ??\n", render->allocated_data_blocks, (INT_MAX/64));
        av_log(avctx, AV_LOG_ERROR, "surface: %i\n", render->p_surface);
        return -1; // make sure that this is a render packet
    }

Resulting in the following log info (-v playback,libav)

2009-08-21 10:52:35.762 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6fd04e0]Render token doesn't look as expected.
2009-08-21 10:52:35.762 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6fd04e0]Render: 149056352
2009-08-21 10:52:35.763 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6fd04e0]XVMC_ID: 499585472 == 499585472 ??
2009-08-21 10:52:35.764 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6fd04e0]data_blocks: 0
2009-08-21 10:52:35.764 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6fd04e0]mv_blocks: 0
2009-08-21 10:52:35.765 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6fd04e0]allocated_mv_blocks: 0 == 5592405 ??
2009-08-21 10:52:35.766 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6fd04e0]allocated_data_blocks: 0 == 33554431 ??
2009-08-21 10:52:35.767 [mpegvideo_xvmc_vld @ 0xb6fd04e0]surface: 149054664

The problem seems to be that the render->data_blocks and the render->mv_blocks are zero.

Does this help somehow?

Regards.

comment:9 Changed 10 years ago by mythdev@…

These extra checks are added in ffmpeg revision 17317:

http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/ffmpeg-cvslog/2009-February/020092.html

Changed 10 years ago by Janne Grunau

comment:10 in reply to:  8 ; Changed 10 years ago by Janne Grunau

Replying to mythdev@telfort.nl:

The problem seems to be that the render->data_blocks and the render->mv_blocks are zero.

Does this help somehow?

I think so, thanks. Does t6746_fix_xvmcvld_field_start.diff fix the playback?

comment:11 in reply to:  10 Changed 10 years ago by mythdev@…

Replying to janne:

I think so, thanks. Does t6746_fix_xvmcvld_field_start.diff fix the playback?

I can confirm that this patch is making the XVMC-VLD decoding work again!

Thank you very, very much for all your time and effort!

comment:12 Changed 10 years ago by Janne Grunau

Resolution: fixed
Status: acceptedclosed

(In [21533]) fixes xvmc_vld playback post ffmpeg sync [20797]. Closes #6746

ff_xvmc_field_start is too xvmc specific. duplicate the bits in XVMC_VLD_field_start instead of calling ff_xvmc_field_start

Note: See TracTickets for help on using tickets.