Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

#7349 closed defect (fixed)

.iso files out of sync in mythvideo

Reported by: anonymous Owned by: skamithi
Priority: minor Milestone: unknown
Component: MythTV - DVD Playback Version: head
Severity: low Keywords: .iso sync nfs
Cc: Ticket locked: no

Description

Playing back all tested .iso's in mythvideo results in audio sync and video that appears to be running too fast.

All iso's are on a nfs share (though I suspect that is NOT the issue).

System is using standard playback settings with no acceleration and deinterlacing is disabled.

.img disk images as well as all other formats play fine, it's just .iso. All tested .iso were ripped without menus, and they all worked fine in 0.21.

Running Mythbuntu 9.10 Beta with daily myth build repo activated.

Attachments (1)

errors.log (58.8 KB) - added by joe@… 10 years ago.
Log of playback errors

Download all attachments as: .zip

Change History (10)

comment:1 Changed 10 years ago by robertm

Component: Plugin - MythVideoMythTV - DVD Playback
Milestone: 0.22unknown
Owner: changed from Anduin Withers to skamithi

comment:2 Changed 10 years ago by robertm

Status: newinfoneeded_new

logs with -v playback, please

Changed 10 years ago by joe@…

Attachment: errors.log added

Log of playback errors

comment:3 Changed 10 years ago by anonymous

It appears to be a sound buffering issue, judging by the constant stream of: NVP::AddAudioData?():p1: Audio buffer overflow, audio data lost'' that starts once the video gets playing.

Strange that everything else I play works fine.

If it matters, I am passing all audio out via spdif, but ATSC content works just fine so it's not an AC3 audio issue as far as I can tell.

comment:4 Changed 10 years ago by skamithi

Severity: highlow
Status: infoneeded_newnew

does the same dvd , i.e batman forever play out of sync from the original dvd when using mythtv's internal player?

comment:5 Changed 10 years ago by joe@…

Yes... I just tested and the problem appears with all tested DVD's as well as .iso's. I have not tested a single .iso or DVD without errors. (though I admit I have not tested many)

comment:6 Changed 10 years ago by skamithi

Status: newassigned

Thanks to a mythtv user's help, I got a dvd that exhibits this problem. Will work on the problem next week.

comment:7 Changed 10 years ago by joe@…

You may take a look at #7430 and #7067 as well... they appear to be similar issues and there is more troubleshooting information in those tickets.

comment:8 Changed 10 years ago by Davin McCall <davmac@…>

I have posted a patch which may address this problem, please see: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-dev/2009-November/066644.html

comment:9 Changed 10 years ago by skamithi

Resolution: fixed
Status: assignedclosed

fix provided through #7067

Note: See TracTickets for help on using tickets.